Είσοδος Χρήστη

Για οποιοδήποτε πρόβλημα επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

ΑΠΕΡΓΕΙΑ 12/11/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 

οι Οδοντίατροι αντιδρούν στο Ν. 4331 / 2015 για το ασφαλιστικό συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου 

 

Η παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια τραγική οπισθοδρόμηση και η απουσία της πολιτείας και του κράτους πρόνοιας στη στοματική υγεία έχει ξεπεράσει πλέον κάθε προηγούμενο. 

Εικόναοι περισσότεροι δείκτες στοματικής υγείας κατατάσσουν την Ελλάδα στις χαμηλότερες θέσεις της Ευρώπης. Το ποσοστό των 16χρονων ή μεγαλύτερων που δεν ικανοποιούν τις ανάγκες στοματικής υγιεινής ήταν το 2013 στο 10,6%- σε σύγκριση με το 7,6% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. 

Την ίδια ώρα οι αναφορές στην τραγική κατάσταση της στοματικής υγείας των Ελλήνων και η διαρροή επιστημονικού δυναμικού συνεχίζεται, η κυβέρνηση δίνει την χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση με το πρόσχημα των Μνημονίων. 

Η παντελής έλλειψη στοιχειώδους οδοντιατρικής ασφαλιστικής κάλυψης σε συνδυασμό με την κατεδάφιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αλλά και την υπέρμετρη φορολόγηση των επιστημόνων οδοντιάτρων, δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής και επαγγελματικής ασφυξίας. 

Η Ελληνική οδοντιατρική Ομοσπονδία καλεί τους 52 Οδοντιατρικούς Συλλόγους και τους 13.500 Οδοντιάτρους που είναι μέλη τους να συμμετέχουν στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015. 

9 Νοεμβρίου 2015 Αριθμ. Πρωτ.Εικόνα Αθήνα 

Απόφαση του ΔΙΟΙΚηΤΙΚΟύ Συμβουλίου της Ελληνικής 

Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για την κατάργηση των άρθρων 38, 39 και περαιτέρω πορεία του ασφαλιστικού. 

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο. στις συνεδριάσεις του στις 4/9/2015, 16/10/2015 και 6/ 11/2015 εν όψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αποφάσισε για τις εξής ενέργειες: 

• Την προσφυγή στη δικαιοσύνη μαζί με τους άλλους φορείς του ΕΤΑΑ κατά της κατάργησης των άρθρων 38 και 39 του Ν. 4331/2015. 

Διερχόμαστε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, στη διάρκεια της οποίας ο επαγγελματίας οδοντίατρος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. 

Τα εν λόγω άρθρα, διευκόλυναν αφ' ενός τους ασφαλισμένους που τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης συσσώρευαν οφειλές, να απεμπλακούν και να προχωρήσουν στη συνταξιοδότησή τους (άρθρο 38) με αποτέλεσμα και την είσπραξη των οφειλομένων εισφορών απ' τα Ταμεία μας αφ' ετέρου με το άρθρο 39 δόθηκε η δυνατότητα στους ασφαλισμένους μετά την 1/ 1 / 1993 να επιλέξουν κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία και στους πριν την 31/ 12/ 1992 έδινε τη δυνατότητα μικρής μείωσης των εισφορών. 

Η κατάργηση αυτών των ρυθμίσεων, είναι έξω από κάθε λογική καθότι υπονομεύει τη βιωσιμότητα του ίδιου του Ταμείου (στοιχεία ΕΤΑΑ, ΤΣΜΕΔΕ). 

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην παράλογη κατάργηση των συγκεκριμένων άρθρων, καθότι οδηγούμαστε στην ανάγκη να παραμείνουμε ανασφάλιστοι, λόγω της αδυναμίας καταβολής των ασφαλιστικών μας υποχρεώσεων, ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων που έχουν ενεργοποιηθεί μετά το 1993. 

• Τη διεκδίκηση της επιστροφής των κλεμμένων αποθεματικών. 

O ασφαλιστικός μας φορέας, ο οποίος υπέστη τις καταστροφικές επιπτώσεις του (haircut) κουρέματος των καταθέσεων, της στέρησης της τριμερούς και της ανεργίας τελευταίως, με αυτές τις ενέργειες, σύντομα θα βρεθεί στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με τις ολέθριες επιπτώσεις στα μέλη μας. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 

  • Τη συνάντηση με τα δευτεροβάθμια όργανα των φορέων του ΕΤΑΑ για κοινή αγωνιστική πορεία. Τη διοργάνωση κοινής συνέντευξης τύπου μαζί με τους άλλους φορείς του ΕΤΑΑ (γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές). 

  • Τη συμμετοχή του Κλάδου στην 24ωρη απεργία απεργιακή κινητοποίηση που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την 12η Νοεμβρίου 2015. 

  • Την κλιμάκωση του αγώνα με συμμετοχή των Συλλόγων, των 

ΦΟΙΤητών και των Συνταξιούχων και συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στις 27 Νοεμβρίου και αποφάσεις για περαιτέρω δράσεις που θα ληφθούν στην έΚΤαπη Γ.Σ. της ίδιας ημέρας.