Είσοδος Χρήστη

Για οποιοδήποτε πρόβλημα επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

ΑΙΓΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

2Ο ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ,  28 & 29 Ιουνίου 2014

 

 

Η Οργανωτική Επιτροπή σας ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τη διεξαγωγή του 2ου Αιγαιοπελαγίτικου Οδοντιατρικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Χίο στις 28 & 29 Ιουνίου 2014 και θα φιλοξενηθεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου. Οργανωτής του Συνεδρίου είναι ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου και συνδιοργανωτές οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι Δωδεκανήσου, Λέσβου και Σάμου. Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε με την επιτυχή διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου στη Ρόδο το 2012, ως επιστέγασμα της αδελφοποίησης των Οδοντιατρικών Συλλόγων του Ανατολικού Αιγαίου και έχει ως στόχο την επιστημονική επιμόρφωση όλων των συναδέλφων οδοντιάτρων και φοιτητών, που επιθυμούν να συνδυάσουν την παρακολούθηση ενός περιφερειακού συνεδρίου με ολιγοήμερες διακοπές σε ένα από τα όμορφα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Για το λόγο αυτό, η οργάνωση αναλαμβάνεται κάθε 2 χρόνια από διαφορετικό Σύλλογο και η ημερομηνία που επιλέγεται συμπίπτει με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Το φετινό θέμα του συνεδρίου «Σύγχρονες τάσεις στην Κλινική Οδοντιατρική» αναδεικνύει τον πολυδιάστατο ρόλο του γενικού Οδοντιάτρου, θέτοντας, μέσω της πλούσιας θεματολογίας του, επίκαιρους επιστημονικούς προβληματισμούς και προτείνοντας σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές που θα είναι άμεσα εφαρμόσιμες στην καθημερινή κλινική πράξη. Την ευθύνη κατάρτισης του επιστημονικού προγράμματος ανέλαβε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και θέρμη ο Χιακής καταγωγής, Καθηγητής Περιοδοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Φοίβος Μαδιανός, που διατελεί και Επιστημονικός υπεύθυνος του συνεδρίου. Η πληρότητα και αρτιότητα του Συνεδρίου εξασφαλίζεται από την επιλογή των προσκεκλημένων ομιλητών, που πραγματοποιήθηκε υπό την ευθύνη και καθοδήγηση του Καθηγητή Φ. Μαδιανού και περιλαμβάνει τους διακεκριμένους ακαδημαϊκούς: Καθηγητή Α.Π.Θ. Πέτρο Κοΐδη, Αναπλ. Καθ. Ε.Κ.Π.Α. Νικόλαο Νικητάκη, Επίκ. Καθ. Α.Π.Θ. Κωνσταντίνο Μιχαλάκη,  Επίκ. Καθ. Ε.Κ.Π.Α. Στρατή Παπάζογλου και τ. Επίκ. Καθ. Ε.Κ.Π.Α. Κωνσταντίνο Νιαμονητό.  Οι επιμέρους θεματικοί άξονες του κατευθυνόμενου προγράμματος καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος της Κλινικής Οδοντιατρικής: Προσθετική αποκατάσταση, Περιοδοντολογία, Οδοντική και Ανωτέρα Προσθετική, Στοματολογία, Ενδοδοντία και Αισθητική Οδοντιατρική.

Το 2ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για τους συναδέλφους που θα το παρακολουθήσουν να αποκομίσουν πολύπλευρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση στα πιο καίρια γνωστικά αντικείμενα της Κλινικής Οδοντιατρικής. Παράλληλα, θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, την εμπορική έκθεση του Συνεδρίου με την ευγενική συμμετοχή των μεγαλύτερων εταιρειών του χώρου μας, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τις νεώτερες εξελίξεις στον τομέα των υλικών και της σύγχρονης τεχνολογίας. Πέρα όμως από το επιστημονικό περιεχόμενο, οι συμμετέχοντες συνάδελφοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το νησί του Όμηρου και της μαστίχας, την πολιτιστική κληρονομιά, την παράδοση και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας. Η πλούσια ιστορία, το πλήθος των αρχαιολογικών μνημείων και οι κρυστάλλινες παραλίες του νησιού μας είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που κάνουν τη Μυροβόλο Χίο μοναδικό και ξεχωριστό προορισμό.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να συμμετάσχετε στο 2ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο πιστεύοντας ότι η μεστή και υπεύθυνη ενημέρωση, η ευχάριστη διαμονή και οι καλές αναμνήσεις σας, θα είναι η επιβεβαίωση της επιτυχίας του νεοσύστατου αυτού θεσμού.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

 

Για την Οργανωτική Επιτροπή,

Ανδρέας Καραμούζος, Πρόεδρος Ο.Σ.Χίου, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Παναγιώτης Λαμπούσης, Πρόεδρος Ο.Σ.Λέσβου

Εμμανουήλ Μαυρίκης, Πρόεδρος Ο.Σ. Σάμου

Νικόλαος Διακογεωργίου, Πρόεδρος Ο.Σ. Δωδεκανήσου